Pređi na sadržaj.

Moji alati

• U kojoj meri su domaći sudovi otvoreni za javnost?

Odgovori: 3   Videlo: 7637
Gore jedan nivo
Morate biti registrovani član ovog sajta da bi ste mogli da šaljete odgovore na ovaj forum.
Prethodna tema | Sledeća tema

• U kojoj meri su domaći sudovi otvoreni za javnost?

Poslao webmaster : 2004-09-21 09:14 PM

Trenutni rezultati ankete

-uglavnom su zatvoreni za medije   20% (3)
-uglavnom se medijima ne daje dovoljno informacija   80% (12)
-uglavnom se medijima daje dovoljno informacija   0% (0)
-uglavnom se medijima daje previše informacija   0% (0)
Ukupan broj glasova: 15

Anketa nije naučna i reflektuje samo mišljenja onih korisnika koji su odlučili da učestvuju. Rezultate ne treba smatrati reprezentativnim, i tumačiti ih kao mišljenja korisnika, ili javnosti u opšte.

Menadžer
Poslati sadržaj: 0

• Re: U kojoj meri su domaći sudovi otvoreni za javnost?

Poslao Anonymous User : 2004-10-06 10:15 PM

Sudovi se ne snalaze u komunikaciji sa medijima. Previše su zatvoreni, konzervativni, formalni i neorganizovani za medijsku prezentaciju, i kao da se plaše medija. Zato stalno i dolaze u situaciju da kasno reaguju, i uglavnom reaguju tek kad ih neko iskritikuje, pa u javnosti ispada kao da se pravdaju za svoj rad, umesto da redovno informišu o svom radu.

Poslao Anonymous User : 2005-01-13 10:30 PM

Javnost rada sudova ne podrazumeva samo javnost sudskih postupaka. Potrebno je da postoji i javnost rada drugih organa u okviru sudstva, naročito onih koji se bave izborom sudija, kao što je Visoki savet pravosuđa. Mislim da je neophodno da ovo telo ima svog portparola koji bi davao javnosti saopštenja o postupanju tog tela.

Poslao Anonymous User : 2005-06-01 10:19 AM

To je tačno, ali treba prvo prevazići konzervativnu svest kod onih koji o tom odlučuju. Građani imaju pravo da znaju i da prate, a u ovakvim vremenima to je jedna od najjačih garancija da će postupak biti korektan. Svi se plaše da pisanje ne bude maliciozno - ali mislim da tu nema ozbiljnih razloga za strah, jer takvo pisanje nikad nije potkrepljeno i ozbiljnim argumentima se može razobličiti. Problem nastaje kad nema argumenata.